Министърът на спорта за стадиона на ЦСКА: Ако искаме да направим проблем, пращаме казуса в съда…

Стефан Ралчев
Успяхме допълнително да подсигурим 3 200 000 млн. лева за Олимпийските спортове

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев говори по актуални теми в българския спорт в сутрешния блок на bTV.

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози за днес и утре

Той сподели, че са подсигурени допълнителни 3 200 00 млн. лева за Олимпийските спортове. Министър Илиев добави, че със сигурност ще има забавяне около реконструкцията на стадион „Българска армия“ и към момента няма хоризонт за построяването на нов национален стадион.

„Има внесена жалба, което със сигурност ще забави проекта. Не е приятно, защото тамън на стартовата линия беше застанал ЦСКА и сега пак се влиза в някакви процедури, които не се знае колко време ще траят. Ако искаме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттам нататъка започват да се точат понякога и с години нещата. Със сигурност ще има забавяне. Има общо дружество с ЦСКА. Надявам се бързо да се разрешат нещата, за да могат да стартират и тези процеси. Когато нещата влязат в съд и се пускат жалби, процедурите са дълги“.

„Едва ли има човек, който да не преживява, това което се случва във футбола. Проблемите са трупани в годините назад и решението няма да дойде бързо. Трябва да се работи в детско-юношеските школи, да се заложи да се развиват повече таланти и спортисти. Във волейбола са наложили ограничение – максимум 5 картотекирани чужденци и максимум трима едновременно на терена. Това дава шанс на повече българи. Футболът също може да осмисли нещо в тази посока. Последният, който гледах е със Северна Македония“, допълни министър Илиев.

„Тази година федерациите са абсолютно задоволени с всичко, което са поискали от Министерството. Успяхме допълнително да подсигурим 3 200 000 млн. лева за Олимпийските спортове, които да дадем до края на годината. Вече програмите за следващата година, която е Олимпийска, са в действие и до края на този месец ще могат да пуснат своите проекти и няма да има прекъсване в подготовката на нашите атлети. Успяхме да направим страхотни програми за хората, които вече имат квоти. Ще бъдат изключително добре подкрепени от държавата. Надяваме се да имат добра реализация и на самата Олимпиада, защото това е най-големият спортен форум и всички очи са вперени в този форум“, каза още рали шампионът.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P