Мартин Стоев: Нямам никакви сантименти към този Левски!

Стефан Ралчев
В плейофите ще зависим единствено от себе си

Днес се навършва един месец, откакто Мартин Стоев пое волейболния шампион на България ВК Нефтохимик 2010. Досега най-успешният треньор у нас в модерната история на този спорт е с 6 победи от 6 мача. В петък предстои ключов домакински двубой в бургаската зала „Младост“ срещу Левски, който е след нас – трети в класирането, със същия баланс на победи и загуби (13/7), но две точки по-малко (40 срещу 38). Ето какво сподели Стоев преди двубоя от 18 кръг на Суперволей за официалния клубен сайт на ВК Нефтохимик 2010.

– Днес става един месец, откакто пое ВК Нефтохимик 2010. Какво разбра за това време от престоя ти в Бургас?

– Разбрах всичко още първия ден – че отборът има качество, че организацията е много добра, че всичко е под контрол. Другото вече е, че играем все по-добре с всеки изминал мач, надявам се да навлезем в още по-добра форма за плейофите. А играчите като че ли вече имат малко повечко мотивация.

– Мотивацията не трябва ли винаги да я има?

– По принцип – да, но когато другият отбор е много под твоето ниво, ти няма как в един момент да не я загубиш. Но мисля, че се подобряваме и в това отношение и преодоляваме отпускането в третия гейм, което се видя в няколко срещи досега.

– Три момчета от Левски – посрещачът Владимир Гърков, разпределителят Стоил Палев и диагоналът Венислав Антов, буквално израснаха в твоите ръце в юношеските формации на България – набор 2003/2004. Какво мислиш, че са научили от теб?

– Със сигурност са научили да побеждават. За това говори и фактът, че са част от основния състав на Левски. Гърков например този сезон е постоянен, за разлика от миналия, когато беше колеблив. Но, както вече казах, като изключим тези три момчета, които съм тренирал, аз към този Левски нямам никакви сантименти. Като юноша съм бил в Левски-Спартак, а като състезател и треньор при мъжете – в Левски Сиконко.

– От апартамента си в Бургас гледаш към морето – какво виждаш на хоризонта?

– В момента виждам единствено следващия противник. До края на редовния сезон сме зависими от отборите, срещу които играем, и които играят своите мачове – никой не играе сам. Целта е да завършим на колкото се може по-предно място, за да си осигурим домакинско предимство за плейофите. А там по-скоро сме зависими единствено от себе си.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P