Марсел Лукс: С всеки изминал ден ставаме по-добри и трябва да си вярваме!

Стефан Ралчев
Харесва ми много да съм тук, в Бургас

Словашкият посрещач на ВК Нефтохимик 2010 Марсел Лукс бе удостоен с приза за MVP на мача с Добруджа в Добрич. Носителите на титлата на България спечелиха категорично с 3:0 (22, 20, 15) двубоя от третия кръг на първенството на страната ни. Ето какво сподели 29-годишният Лукс пред официалния сайт на ВК Нефтохимик 2010.

– Марсел, кое бе решаващо за победата в Добрич?

– Най-важното в Добрич беше да избегнем голям брой грешки, да играем умно и да се наслаждаваме на този подход към срещата. Трябваше да притиснем противника със сервис и да поддържаме добро ниво на посрещане.

– Помогна ли ви това, че играхте с Добруджа предсезонна контрола в Бургас?

– И ни помогна, и не ни помогна. От една страна е добре за теб, че си имал една такава проверка, защото вече познаваш волейболистите на противника. Но и играчите на съперника те познават!

– Какви са чувствата ти след първия турнир от квалификациите за Шампионската лига, на който се класирахте за следващата фаза?

– Чувствата са положителни. Ставаме по-добри с всеки изминал ден. Това е важно за нас и трябва да си вярваме! Случва се някой мач да се обърка и да свърши зле, но това не бива да ни изкарва от релси и ние трябва да следваме игровия си план и просто да бъдем постоянни.

– Как оценяваш съперниците във втората фаза на Шампионската лига на турнира в Румъния – Олимпиакос, украинския Прометей и домакина Аркада Галац?

– Не бих казал нищо за съперниците. Ще се подготвим за тях в оставащата седмица. Аз лично гледам еднакво на всеки мач, независимо дали той е от Шампионската лига или от българската лига. Не може да ни влияе това кой е от другата страна на мрежата. Трябва да гледаме себе си и нашата игра. Ако сме способни да направим това, ще успеем.

– Какви са шансовете за класиране в групите на Шампионската лига или това е „мисия невъзможна“?

– Невъзможно е само това, за което си внушиш самият ти, че е невъзможно, и така го вкараш в главата си. Ако го вярваш, ще се случи. Трябва да бъдем силни психичски и физически. Турнирът ще е тежък – три мача в три поредни дни срещу качествени съперници, които изискват да си презареден и тактически подготвен с много информация в рамките на малко време.

– Свикна ли с живота в България и какво най-много ти харесва в Бургас?
– Животът в България е хубав! Харесва ми много да съм тук, в Бургас. Хората са приятни, храната е вкусна и нивото на волейбола е добро. Какво друго ми трябва в живота?!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P