Марица (Пловдив) стартира подготовка при аматьорите

Стефан Ралчев
Тимът започна с един нов и доста напуснали футболисти

Представителният тим на „Марица“ проведе първата си тренировка от подготовката си за предстоящия сезон 2024/25 в Югоизточната Трета лига. В 9:30 сутринта старши-треньорът Стойчо Драмов и неговият щаб изведоха групата от 23-ма футболисти за първо занимание на стадион „Марица“.

Красимир Иванов и Йордан Влашки ще бъдат помощник-треньори, заедно с играещия такъв Валери Домовчийски. В щаба на маричани остават и кинезитерапевтът Георги Аспарухов, рехабилитаторът Жан Башев и домакинът Асен Стефанов, пише официалният сайт на Марица Пловдив.

Футболистите, които стартираха подготовка с жълто-синия екип са:

вратарите Петър Начев и Виктор Петков; полевите състезатели Атанас Ташолов, Валери Домовчийски (играещ треньор), Олджай Алиев, Георги Трифонов, Христиан Димитров, юношите: Ангел Пеев, Наско Христев, Симеон Сираков, Николай Иванов, Георги Вълков, Даниел Беломачев, Радослав Мицев, Емилео Макавеев, Красимир Лютов, Илиан Пиронков, Никола Кръстев, Георги Цонков, Ангел Тосев, както и Борислав Дончев, който днес отсъстваше по лични причини и Теодор Фърков.

Двамата са възпитаници на клуба и се завръщат в редиците на „Марица“, съответно от „Локомотив“ II и „Гигант“ (Съединение). Единственото ново попълнение към момента е Димитър Пройчев, който през миналия сезон се състезаваше за „Спартак“ (Пд). Той е юноша на „Ботев“ и се е състезавал още за дублиращия тим на „канарчетата“, датския Ф. Амагер, както и за „Монтана“. Тренировки с „жълто-сините“ започнаха и двама млади състезатели, които ще преминат пробен период.

Освен напусналите още преди края на изминалия сезон с клуба се разделят още:

Мартин Газиев, който ще бъде близо до семейството си и ще се състезава за „Пирин“ (ГД), Соломон Джеймс и Ифеани Дейвид, които преминаха в състава на „Спартак“ (Пл), юношата Божидар Шехов, който ще продължи образованието си в чужбина, Илия Николов, който ще бъде треньор на вратарите в „Марица“, Стефан Попов, който ще се състезава за „Крумовград“, Милен Танчев, Илиян Йорданов и Теодор Андреев.

Клубът изказва благодарности на всички тях, за всеотдайността и приноса им към представянето на отбора през последните сезони във Втора лига. С останалите играчи от състава от миналия сезон „жълто-сините“ все още водят преговори.

Отборът ще се подготвя изцяло в Пловдив, като ще изиграе и шест контролни срещи. Първата от тях ще бъде срещу “Ботев” II – в събота, от 19 часа, на базата в кв. “Коматево”.

Програмата за контролите:

  • 29 юни: Марица – Ботев II (Пловдив)
  • 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
  • 13 юли: Марица– Гигант (Съединение)
  • 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
  • 24 юли: Марица – Асеновец
  • 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P