Марица (Пловдив) с победа в контрола срещу Родопа (Смолян)

Стефан Ралчев
Домакините спечелиха с класическото 3:0

„Марица“ постигна успех във втората си контролна среща от началото на лятната подготовка. „Жълто-сините“ победиха с 3:0 друг участник в Югоизточната Трета лига „Родопа“ (Смолян). Приятелският двубой се игра в събота на стадион „Марица“, пише сайтът на Марица Пловдив.

„Марица“ беше по-активният тим през целия мач. Срещата започна с няколко добри атаки, които не получиха завършек. Първата възможност се откри пред Александър Праматаров в 19-та минута, но ударът му бе спасен от вратаря на „Родопа“. В 24-та минута, след бърза многоходова атака играещият треньор и капитан на маричани Валери Домовчийски откри резултата.

В 30-та минута Петър Начев спаси с вещина удар на играч от Смолян, а малко по-късно опасна атака на „Родопа“ предизвика суматоха в наказателното поле, но тя завърши без удар. В 40-та минута Георги Трифонов получи хубав пас от Олджай Алиев, залъга защитник и стреля, но малко над вратата. Нов шанс за Трифонов се откри след две минути, но ударът му бе блокиран. В края на полувремето Георги Михайлов центрира от фланга и Даниел Спасов без забавяне стреля силно, но стражът спаси, избивайки в корнер.

През втората част „Марица“ изгра почти изцяло в юношески състав, като всички футболисти от групата за мача влязоха в игра. Тя започна с два хубави удара на Христиан Димитров и един на Александър Праматаров, но и двамата не сполучиха. В 50-та минута все пак Алекс Праматаров се разписа, възползвайки се от хубаво подаване и с добър удар удвои резултата.

В 66-та минута Георги Трифонов се откъсна сам срещу вратаря и точно пред наказателното беше съборен. Играчът на „Родопа“ получи директен червен картон и бе заменен поради приятелския характер на двубоя. Самият Трифонов изпълни свободния удар и след рикошет направи 3:0.

В 73-та минута гостите удариха греда при една от атаките си, като това бе и най-сериозната опасност за тях. По-късно Радослав Мицев, след корнер, имаше шанс да отбележи в суматохата. Филип Колев на два пъти и Емелио Макавеев също имаха възможности пред себе си, но не успяха да реализират.

Следващата контрола на „Марица“ е на 13 юли срещу „Гигант“ (Съединение).

МАРИЦА: Петър Начев, Атанас Ташолов, Димитър Пройчев, Ангел Пеев, Георги Михайлов, Теодор Фърков, Даниел Спасов, Олджай Алиев, Валери Домовчийски – капитан, Александър Праматаров, Георги Трифонов (Виктор Петков, Емилео Макавеев, Симеон Сираков, Наско Христев, Ангел Тосев, Радослав Мицев, Христиан Димитров, Даниел Беломачев, Филип Колев)

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P