Мъри след победата над Ботев Враца в контрола: Левски не е социален дом

Стефан Ралчев
Има хора, които трябва да се борят за местата си, защото напуснат ли – връщане няма

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов не бе доволен от играта на своите възпитаници, въпреки победата с 2:0 срещу Ботев Враца в контролен мач, игран на стадион „Георги Аспарухов“.

PalmsBet предлага специални бонуси за мачовете на Левски

„Ако трябва да съм честен, въобще не съм доволен от сериозността, от динамиката на играта и от желанието на футболистите. Паузата им дадох да почиват и тренировъчният прозец през седмицата, който не беше на нужното ниво, им се отрази и на терена. В крайна сметка те нямат вина, вината е в нас, треньорите. Ще имам сериозен разговор върху поведението на терена. Нямахме организация, но имахме непринудена пауза и трябва да търсим проблемите само в нас. Имаме още една седмица с оглед на дългата пауза да намерим ритъма на игра. Имаме още контроли, които трябва да изиграем в значително по-добро темпо“, недоволен бе Мъри.

„Повече го отдавам на нас, треньорите, ще търся проблема в нас. Това беше най-важната тренировка, предупредих ги, че трябва да играят както трябва. Има футболисти, които искат шанс, а сега на терена виждате какво е поведението им. Не може футболистите на Левски да играят с този ритъм и това желание“, категоричен е треньорът на „сините“.

„Това е единственото положително. Затова искахме повече контроли, за да може всички да играят. Но ако не се влагат, ще тренираме повече и ще играем повече контроли. Има футболисти, които трябва да се борят за местата си в Левски. Левски не е социален дом, където да чакаш и да търсиш извинение. Всеки от тях ще получи нужните оценки и указания. Притеснен съм в играта в линията на защитата. Двамата центални защитници ми изглеждат в ужасно състояние, което е притеснително с оглед на това, че Ноа е наказан за следващия мач. И двамата имат претенции да се показват да играят, но претенциите се защитават на терена“, доволен е Стоилов, че има още време до подновяването на шампионата.

Относно Джевад Ел Джемили, той каза: „Според мен не е това неговата позиция. Искахме да запише минути и той, и други футболисти. Футболисти, които получават шанс в контролите, трябва да ги защитават. Видяхте и представянето на Патрик. Хора, които играят малко, трябва да се борят за местото си. Тези футболисти, които не се борят за местото си, напускат Левски и след това няма връщане“.

„Тази тема сме я коментирали. Всеки ден ме питате едно и също. Аз нямам проблеми с никого, в това число и с вас“, каза той за ситуацията в ръководството на клуба.

„Няма нещо, което да не съм казал досега. Срещата е предизвикана от нашите привърженици. Аз ще бъда там, защото нямам други ангажименти. И аз, и Ивков сме платени служители, а феновете ни плащат част от заплатата и ние сме задължени да сме на срещата. Каквито въпроси има, ще отговорим честно и почтено, както сме правили всеки път. Може да се задават всякакви въпроси, затова са тези срещи“, завърши Станимир Стоилов.

Левски – Ботев Враца 2:0
1:0 Асен Чандъров (79), 2:0 Кристиан Димитров (81)

Левски: 13. Николай Михайлов (К) – 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 5. Келиан ван дер Каар, 6. Вендерсон Цунами – 8. Андриан Краев, 20. Асен Чандъров – 11. Джавад Ел Джемили, 18. Роналдо, 17. Уелтон – 9. Рикардиньо
Резерви: 12. Йоан Загоров, 2. Жереми Петрис, 4. Калоян Стрински, 10. Ивелин Попов, 24. Борислав Рупанов, 31. Дейвид Михалев, 34. Александър Божилов, 38. Димитър Андонов, 41. Кристиян Йовов, 42. Георги Коричков, 71. Антоан Стоянов
Треньор: Станимир Стоилов

Ботев Враца: 34. Фредерико Бариос, 23. Браян Мендоса, 3. Мартин Кавдански (К), 8. Диего Фераресо, 37. Том Рапнуи, 11. Момчил Цветанов, 18. Диого Барбоса, 17. Чавдар Ивайлов, 14. Марко Мажуга, 28. Клери Сербер, 19. Браян Переа
Резерви: 76. Красимир Костов, 77. Пламен Петров, 24. Стефан Гаврилов, 6. Антонио Георгиев, 10. Лукас Брамбила, 9. Даниел Генов, 21. Жан-Пиер да Силва, 22. Петър Кепов, 16. Красимир Тодоров
Треньор: Даниел Моралес

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P