Манчестър Сити с жестоки обвинения: Може да отнемат точки и дори да изхвърлят клуба от елита

Стефан Ралчев
Повдигнаха над 100 обвинения на гражданите

Ръководството на Премиър лийг официално съобщи, че повдига обвинение срещу Манчестър Сити за серия от финансови нарушения, обхващащи дълъг период от девет сезона – от септември 2009-а година до края на сезон 2017/18. Това се случва след разследване, продължило цели четири години.

Според обвиненията клубът не е предоставял точна информация за своите приходи, включително тези от спонсорските договори, и оперативните разходи. Твърди се също, че от Манчестър Сити не са разкривали напълно размера на мениджърските възнаграждения за период от четири години – между декември 2009-а и май 2013-а. Тогава начело на „гражданите“ е настоящият селекционер на Италия Роберто Манчини.

Общо нарушенията са над 100 на брой. Според английските медии Манчестър Сити е заплашен от серия от наказания, едно от които е потенциално отнемане на точки. Нещо подобно наскоро се случи с Ювентус в Италия. Възможно е дори изхвърляне от лигата.

Сега предстои независима комисия, която ще бъде оглавена от адвокат Мъри Росен, да разгледа всички тези случаи, за които Премиър лийг повдига обвинения на Манчестър Сити. След като тази комисия се произнесе, могат да бъдат наложени съответните санкции на „гражданите“.

През 2020 година Спортният арбитражен съд отмени наказание на Манчестър Сити, наложено от УЕФА, за нарушаване на правилата за финансов феърплей в периода 2012-2016. Отменената санкция бе изваждане от евротурнирите за срок от две години.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P