Майкъл Джордан с несметно богатство над 1,6 милиарда долара

Стефан Ралчев
Когато става въпрос за пари, легендата Майкъл Джордан може да говори много. 6-кратният шампион в НБА с Чикаго продължава да се изкачва стремглаво в класацията за най-богатите хора на планетата, съобщава авторитетното списание Форбс.

Банковата сметка на Въздушния е набъбнала с 350 милиона долара за последната година. Състоянието му пък са изчислява на 1.65 милиарда долара. Това му носи и място №1477 в класацията сред най-заможните хора на планетата и №455 в САЩ.

Сред причините за успехите на 55-годишния бивш баскетболист в бизнеса са марката “Jordan”, която спортният гигант Nike подкрепя, и инвестициите му в Шарлът като собственик. Последното е доста добър ход от страна на Джордан, тъй като НБА се радва на огромни приходи от телевизионни права и нарастваща популярност на лигата по целия свят.

Хорнетс може и да не носят толкова много победи на двукратния олимпийски шампион със САЩ от Лос Анджелис 1984 и Барселона 1992, но пък са се превърнали в постоянен източник на средства за него.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P