Любо Пенев: Преди 10 месеца като ме изгониха от ЦСКА, някой защити ли ме?!

Стефан Ралчев
Без кибиците от Дървеното Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА

Любослав Пенев коментира своето назначение в ЦСКА 1948. На специална пресконференция той говори за своите цели начело на клуба, какво го е накарало да приеме поста.

Четете нашите футболни прогнози в Букмейкър Рейтинги

„Убеден съм, че реакциите им ще бъдат положителни. След като не съм искан в един клуб (б.а. – визира ЦСКА), няма как да работя там. Това е много ясно и точно. Да се връщам ли 10 месеца назад? Аз бях изгонен. ОК, решение на ръководството. Не беше най-доброто. Така са решили, така са направили. Аз съм професионалист и обичам футбола. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой да ме защити, когато ме изгониха? Нямам такъв спомен. Обичам да работя и сега ще работя за друг клуб. Някой да ме е издържал? След като не ме искат, аз ще се оправям сам. Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. И преди 3 години, и преди няколко месеца, направих невъзможното. Какво стана преди една година? Аз съм спокоен и със самочувствие, че съм си свършил добре работата. Поемам отбора и имаме само 9 дни за подготовка. Играем полуфинал с Лудогорец, отиваме на финал и печелим Купата. Играем по подобаващ начин. Перфектно свършена работа. Но в един момент инерцията свършва“.

Ел Голеадор не подмина и интервюто на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, в което той отговори на фенски въпроси:

„Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю от него. Това е една скалъпена история, в които той разказва много неверни неща. Има и някои истини. Връщам се пак преди 10 месеца, когато тези същите футболисти, без новите попълнения, завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. Вярвам в философията и медотиката, която имам и как процедирам като старши треньор на един отбор. По отношение на феновете… Те бяха наречени кибиците от „Дървеното“. Но без тях, Гриша Ганчев нямаше да бъде в ЦСКА. Без да си слагам медали, вече няколко пъти отново им спасих грешното управление и неправилните решения. Какво получавам? Неблагодарност“.

Специалистът заяви и какво го е привлякло във ФК ЦСКА 1948 и какви са целите му начело на новия му клуб:

„Основното е, че клубът иска да се развива и да награжда. Има високи цели и работи професионално. Това е изключително важно за треньора и футболистите. Да бъдеш на по-високо ниво през следващия сезон. Целите на ръководството са високи, а моите са още повече. Винаги поставям най-високите цели в отборите, в които съм работил. Много е важно футболистите да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да минават в една ниска динамика. Това е процес, който ще постигнем и ще имаме прекрасни резултати. Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци. Искам да работя с високи цели, трябва да има конкуренция и да работят под футболно напрежение. Започват 11, след това ще има смени, другият мач може и друга група. Ще направим сериозна подготовка и от първия мач трябва да се представяме добре. Къса е почивката, но ще почиват повече за Коледа.

Договорът ми е двегодишен и с малко повече правомощия. Първия отбор е ясен, но ще имам и други, по-широки правомощия, свързани с и с втория и третия отбор, както и с школата. Нещата ще се получат, нямам абсолютно никакви притеснения. Наясно съм с всичко, въпреки това работим по тези въпроси. От днес започваме медицински прегледи, 4 дни, след това отиваме на подготовка в Банско. В трансферен период сме, ще има информации. Ще продължим да залагаме и на българи, няма да се отказваме от развитието на школата. Това е важно и държим на школата. Селекцията ще е според възможностите. Най-важен е профилът на футболистите и къде ще са полезни. Очакваме необходимото и точно развитие на тези футболисти“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P