Любо Пенев: Не ме вълнува кой ще е световен шампион! А как развиваме футбола в България…

Стефан Ралчев
Ние сме средно-ниско ниво, добави легендата

Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев е категоричен, че съдийството е един от основните проблеми в българския футбол.

Футболни прогнози за днес четете в Букмейкър Рейтинги

„Не искам съдиите да ни помагат, не искам и да ни пречат. Съдийството е един от основните проблеми и това трябва да се реши веднъж завинаги. Това продължава вече много години. Нещата трябва да се променят. Съдията трябва да бъде професионалист и безпристрастен. Без да съм проверявал, мисля, че ние сме единственият отбор в Европа, играл пет мача с човек по-малко за толкова кратко време. Един загубихме, другите четири ги спечелихме. Това е като факт“, каза Пенев на брифинг днес.

„Не трябва да търсим проблема там, където го няма. Виктор Кашай е бушон. Проблемът е на друго място. Шапката, която ръководи целия процес, там е проблемът. Когато няма резултати, трябва да има промяна. Това се случва във всяка една фирма. А това управление е вече 15-20 години“, каза още Пенев.

„Ще гледам световното първенство, но не ме вълнува кой ще стане шампион. Интересуват ме българските национални отбори, българските футболисти, как ги тренираме и как ги развиваме. В България сме на средно-ниско ниво, много далеч сме от европейските стандарти и няма как да очакваме трансфери на звезди от световния футбол да идват да играят тук. България не е атрактивна дестинация“, каза още Пенев.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация