Луис Енрике фаворит да поеме Челси

Стефан Ралчев
Агентът на треньора – Иван де ла Пеня, вече води преговори с клуба

Ръководството на Челси е започнало преговори с агента на Луис Енрике – Иван де ла Пеня, съобщава „AS“. Според информацията, бившият национален селекционер на Испания е един от фаворитите за наследник на уволнения в неделя Греъм Потър.

Четете нашите прогнози за мачове днес

В Германия изтъкват, че бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман е фаворит да поеме Челси. Проблемите на германския треньор при уреждането на споразумението с баварския клуб обаче накараха Челси да обмисли други опции.

От дни името на бившия треньор на Барселона стои на масата на спортния директор на Челси Кристофър Вивел. Вивел вече е провел няколко разговора с Иван де Ла Пеня.

Интересно е дали Челси ще назначи нов мениджър преди първия четвъртфинален мач от Шампионска лига срещу Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“, който е на 12 април.

Луис Енрике, който беше играч на Реал Мадрид в продължение на пет сезона, многократно е зявявал, че престоят му при „кралете“ не му носи добри спомени. Всъщност, той винаги се е обявявал за куле, след като бе в Барселона осем сезона като играч и още три като треньор.

„За играч на Барселона винаги е приятно да бъде освиркван на „Сантиаго Бернабеу“, избухна той преди да се изправи срещу Реал Мадрид за първи път. На „Сантиаго Бернабеу“ хипотетичното посещение на Луис Енрике начело на Челси ще се разглежда като още един стимул и допълнителна мотивация.

Челси обаче не е единственият английски клуб, който проявява интерес към Енрике. Специалистът е свързван и с Тотнъм след уволнението на Антонио Конте. „Шпорите“ все още търсят нов мениджър, а италианецът Кристиан Стелини бе назначен само за временен треньор.

Другият клуб, с който е свързван Луис Енрике е Манчестър Сити, въпреки че в този случай той би сменил Гуардиола, ако Пеп напусне „Етихад“.

Челси временно ще бъде ръководен от Бруно Салтор, докато шефовете на клуба не вземат решение кого да назначат за постоянно.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P