Лудогорец искал украинска легенда преди да върне Петев

Стефан Ралчев
Серхий Ребров отрязал разградчани

Лудогорец е проявявал интерес към треньора на Ал Аин Серхий Ребров, пише sport24.ua. До обсъждане на финансовата част обаче дори не се е стигнало, тъй като бившият нападател веднага е отхвърлил предложението. Това се е случило малко преди “орлите” да се насочат към Ивайло Петев за заместник на освободения Анте Шимунджа.

Четете в БР всички футболни прогнози

Ребров многократно е казвал, че иска да изпълни настоящия си договор с Ал Аин, който изтича през идното лято. Към момента негово завръщане в Европа се свързва с поста селекционер на Украйна, където е основен фаворит. Украинците ще продължат битката си за място на Европейското първенство през 2024 година с мачове срещу Северна Македония и Малта през юни. В момента селекционер на страната е Руслан Ротан.

В треньорската си кариера Серхий Ребров е водил Динамо (Киев), Ал Ахли и Ференцварош, като е бил помощник в Динамо и в националния отбор. Като играч е защитавал цветовете на Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев), Тотнъм, Фенербахче, Уест Хам и Рубин.

Интересното е, че като треньор на Ференцварош Ребров има 4 мача срещу разградчани. Те са през втората половина на 2019 година. Първо унгарският гранд елиминира Лудогорец в квалификациите за ШЛ с две победи – 2:1 и 3:2, а после двата тима се паднаха в една група за Лига Европа и там “орлите” взеха реванш в Будапеща, печелейки с 3:0, а после в Разград направиха 1:1.

Любопитен факт е, че вече бившият наставник на Лудогорец Анте Шимунджа бе привлечен по сходен начин след мачове на тогавашния му отбор Мура срещу Лудогорец в пресявките за ШЛ.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P