Левски със заем от фирма за бързи кредити, заложил транш от трансфер

Стефан Ралчев
Сините взели около 400 000 долара

Ръководството на Левски спаси Коледа на „Герена“ с пари от бившия футболист на тима Найджъл Робърта, твърди „Мач Телеграф“. Става дума за 400 000 долара, които „сините“ имат да получават по сделката за нидерландеца.

Palms Bet букмейкър е един от основните спонсори на Левски

През март 2021 година клубът продаде Робърта на американския Ди Си Юнайтед срещу кръглата сума от 1 000 000 долара. Отборът от САЩ плати тогава 600 000 за трансфера, а според договора вторият транш трябва да бъде направен в средата на март 2022 година.

Левски обаче се нуждаеше спешно от пари, за да плати част от забавените заплати на футболистите и служителите през декември, за да имат пари по коледните празници. Именно това наложи извънредно решение на „Герена“.

От клуба разкрили, че шефовете са заложили бъдещия транш за Робърта в компания за бързи кредити, на която слоганът е „магазин за пари“. Въпросната фирма е приела офертата и е превела около 400 000 долара на „Герена“.

„Около“ е, защото не е сигурно какъв процент от сумата ще бъде задържан от компанията за бързи кредити като печалба за услугата.

Именно преводът от около 400 000 долара към „Герена“ от магазина за пари предизвика спекулации, че въпросната фирма е станала спонсор на Левски. Те бяха категорично, отречени от „синия“ лагер в средата на месеца.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация