до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Левски със специални инициативи за 80 години от рождението на Гунди

Стефан Ралчев
На 4 май се навършва юбилейната година

Левски обяви началото на подготовката за отбелязването на 80-годишния юбилей на най-голямата клубна легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Вижте нашето ревю за Палмс Бет за подробности относно бонуси и промоции на букмейкъра

„Сините“ ще почетат паметта му със специална графика, като всеки ден до идния четвъртък ще разкриват елемент от нея. Първият от тях e „сърцето“ на графиката – гордият лик на Георги Аспарухов, положен върху венец с надписа „Heróis Não Morrem”, който е свързан с потугалската легенда Еузебио.

Скъпи Левскари,

Броени дни ни делят от 4 май – датата, на която ще отбележим един 80-годишен юбилей. Този на великия, неповторим, непрежалим, незабравим, недостижим Георги Аспарухов.

За да почетем паметта на великия голмайстор и годишнината от рождението му, сме подготвили специална графика, която ще съпътства всички инициативи, свързани с честването ѝ.

В нея по деликатен и леко загадъчен начин са представени най-значимите мигове в кариерата на Гунди. От днес до следващия четвъртък всеки ден ще разкриваме един по един новите детайли. Първият от тях e „сърцето“ на графиката – гордият лик на Георги Аспарухов, положен върху венец с надписа „Heróis Não Morrem”.

На 30 юни 1971 г. Георги Аспарухов загива в тежка автомобилна катастрофа. Научил за трагичната кончина на Гунди, неговият велик съвременник и уважаван противник – легендарният португалец Еузебио, изпраща съболезнователен адрес, придружен с изкусно изработен дървен венец. На него, в долната част, е изписан текстът “Heróis Não Morrem” („Героите не умират“).

За съжаление, поради комунистическия режим в България тогава, венецът така и не стига до семейството на Аспарухов и дълги години то не знае за огромния жест от страна на „Черната пантера“ в знак на уважение към символа на „Левски“.

Едва през 2019 г., близо 50 години след смъртта на непрежалимия Гунди, съпругата му Лита успява за първи път да се докосне до венеца, изпратен в памет на любимия ѝ.

Днес венецът е намерил гордо своето място в клубната експозиция на стадион „Георги Аспарухов“! Всеки, който има желание, може да се докосне до тази невероятна частица от историята, събрала в себе си едновременно величие, драма и красота…

80 години Георги Аспарухов!“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P