до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Левскарите: Ако Мъри и Ивков лъжат, да подадат оставки! Ако Сираков лъже – да дава акциите

Стефан Ралчев
Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор

Председателят на Сдружението „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов говори на пресконференция по повод актуалните теми в клуба. Той призова, който лъже, да напусне „сините“.

PalmsBet онлайн предлага специални бонуси за мачовете на Левски

„Вероятно с позицията, която ще изразим, ще си навлечем гнева на голяма част от левскарите. Голяма част от тях вярват, че проблемите се решават със заравяне на главата в пясъка. Решението им беше отлагано твърде дълго време. Мисията на привърженците е да търсим истината и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Трябва да поставим въпроса за истината в настоящето. Ще настояваме този въпрос да бъде изчистен, както и истината за миналото да бъде изяснена и да се разбере как стигнахме до тук“, започна Димитър Костадинов

„В края на подготовката Станимир Стоилов разкри, че е имало оферти за наши футболисти на стойност 6 милиона лева, а изълнителният директор Ивайло Ивков потвърди за това. Мажоритарнитят собственик Наско Сираков окачестви тази информация като класическа лъжа. След вчерашното му участие в националната телевизия стана ясно, че това не е лъжа. Там стана ясно и че едва ли не от НАП са провалили сделката за Хосе Кордоба“, продължи той.

„Лошо впечатление ни направи, че вероятно премълча за други оферти със сходна сума. Той окачестви това като опасност за втора Казанска афера, това не ми прозвуча добре, особено от главно действащо лице в аферата „Джо Диксън“, каза още председателят на „Левски на левскарите“

„Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба. Не ни подобава да бъдем следвани от лъжци. Ако се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и да станат собственост на нашия клуб. Така левскарите ще можем заедно с генералния споноср, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на Левски. Очевидно някой лъже в Левски, нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни и неправилни неща“, призова Димитър Костадинов.

„Един добър управленец би трябвало да приеме добра оферта, макар и не най-добрата, за да спаси клуба. На мен ми се струва некоректно, тъй като и аз съм акционер, защото собственикът взима решение, което не може да покрие, и иска ние да ги покриваме. Това е за пореден път. Цялата левскарска общност вади от джоба си след всеки собственик. Причината да не погасяваме задължения към НАП, е освобождаването на щаба на Хубчев и прословутото име Насиру Мохамед. Съмнявам се, че това е бил най-правилният ход. Изгледах пресконференцията му, когато встъпи в длъжност, сметката показва, че задълженията са скочили два пъти“, продължи той.

„Господин Сираков има инициатива за учредяването на Сдружението, беше част от инициативите. Стигна се до решение, че идеята е добра. Учредихме Сдружението и той е част от учредителите. Случи се така, че той се отдръпна и не участва в живота на Сдружението. Това са негови решение и нямаме право да го принуждаваме какво да прави. Той заяви, че според него Сдружението е начинът за спасение на клуба и ако с Мъри не успеят да убедят левскарите, това ще е най-големият му личен провал. Единственото му условие беше да е член №1“, разкри Димитър Костадинов.

„Господин Сираков определя себе си като пазител, не като собственик. Това за да стане истина, трябва да депозира акциите си в клуба. По демократичен начин ще изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора. Излишен е този спор. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи. Разбира се, ако се окаже, че той е човекът, който ни лъже и ни подвежда непрестанно“, добави председателят на „Левски на левскарите“.

„Първото нещо, с което встъпи в роля като собственик, заяви, че ще пренесе 35% от акциите на едно съмнително лице, слава Богу, не се случи. Ще припомня аферата Диксън. Той многократно заяви, че ако има конкретна оферта, свъзана с намеренията на Юнайтед Груп, че ще покаже първо на нас. Сега не може да обясни защо няма сделка, но моралните и финансовите щети остават. Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от кампанията „Левски е вечен“ спря, нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За капак на това, оправданието е, че чакаме чужд инвеститор. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции отново“.

„Ако ни подвежда, трябва да поеме отговорност. Срок не поставяме, истината ще излезе наяве. Знаем колко е отговорно това, което правим и какви могат да са последствията. Ще водим битка до край. Свободен, независим и печеливш Левски за нас е цел. Ние сигнализираме за този проблем и опитваме да стигнем до решение още от юни миналата година. Разговорите с господин мажоритарния акционер липсват. Още на 20 юни преведохме 100 000 лева в полза на клуба, за да се погасяват задължения към НАП. Беше ни отговорено, че порочната практика и увеличаване на задълженията няма да продължи. Винаги има какво да се случи. Когато събираме по 200 лева, няма как да обясним, че плащаме стари задължения, излиза, че крадем пари. Последва среща на 8 ноември, на която изпълнителният директор лиспваше, което показа накъде вървят нещата. Нямаше ясна рамка и план как да се погасят задълженията. За пари за трансфери не се коментираше, което е абсурдно, все пак сме футболен клуб. Направихме среща с членовете на организацията, на която Сираков не дойде, там гласувахме три варианта за излизане от ситуацията. План А беше успешни преговори със стратегическия инвеститор. План Б беше ръководството на намери решения и ако не успеят, да преминем към План В – мажоритарният акционер да депозира акциите си“, заяви той.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P