Легендарният Емил Велев: ЦСКА натрупа самочувствие, но Левски няма да загуби дербито

Стефан Ралчев
ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в поредното издание на Вечното дерби на България. Двубоят е в петък (18 декември) от 18:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и е отложен от 13-тия кръг. Тогава срещата не се игра заради наличие на заболели от коронавирус в лагера на „сините“.

Последният треньор, извел Левски до шампионска титла – през 2009 година, Емил Велев, е умерен оптимист за двубоя въпреки лошото представяне на сините и 9-ото място в класирането.

„Знаете, че това е най-голямото дерби в България – неоспорим факт. Мисля, че двата отбора ще влязат със съвсем различни настроения в мача, но пък знаете, че в такива дербита правила – няма. Когато единият отбор е бил фаворит, обикновено се оказва обратното, че по-зле представящият се отбор в първенството излиза победител или най-малкото съперниците завършват наравно. Предвиждам, че и това дерби ще мине под това мото“, коментира Емил Велев пред Букмейкър Рейтинги.

Прогноза на Емил Велев за ЦСКА – Левски

„От една страна предполагам, че ЦСКА ще влезе с огромно самочувствие в мача заради поредните победи в шампионата, както и успеха над Рома, въпреки че те реално победиха юношите на Рома, но това няма никакво значение. От друга страна Левски, който неминуемо ще иска да се докаже в това дерби, тъй като събра доста негативи в последните мачове. Отборът не можа да победи след единствения успех при Славиша Стоянович над Локомотив Пловдив и в това дерби ще иска да покаже най-доброто, на което е способен. Мисля, че разликата не би трябвало да бъде огромна“, добавя легендарният треньор на „сините“.

Използвайте апликацията на bet365 за телефон, за да заложите за шампионска титла на Левски

„Нямам представа как ще изглежда Левски, но смятам, че играчите на сините ще бъдат по-мотивирани и отборът няма да иска да загуби най-чаканото дерби. Тук вече не говорим за победа с разлика за ЦСКА и затова мисля, че мачът ще завърши наравно, като и двата отбора ще си отбележат голове“, завърши специалистът.

Прогноза на Ники Александров за ЦСКА – Левски

Популярният журналист Ники Александров противопоставя своето очакване за двубоя.

„Признавам, откакто съществуват залози, а това е много време, никога не съм виждал в този мач коефициент за победа за единия от двата тима – 1.36. Аз не бих се наел да говоря за победа или за краен резултат, за който и да е от двата тима. Ще „легна“ върху клишето, че това е дерби, в който всичко е възможно. Но все пак мисля, че ще има ранен гол в мача – до 27-ата минута. Сигурен съм, че и двата тима, най-вече червените, ще искат в началото на мача да вземат преднина“, споделя Ники Александров пред Букмейкър Рейтинги.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P