Легенда на Левски помага на Люпко Петрович в Литекс

Стефан Ралчев
Пламен Николов е в добри отношения със сръбската легенда още от времето на Герена

Легендарният защитник на Левски Пламен Николов се е заел с функциите на помощник-треньор. Той помага на добрия си приятел Люпко Петрович в Литекс.

Четете всеки ден в БР нашите обосновани футболни прогнози

75-годишният сръбски специалист се завърна в България в началото на годината и стана спортен директор на ловчанлии, а от този месец вече е и старши треньор на оранжевите. В момента той работи съвместно с бившия наставник на тима Андрей Андреев, който остана в щаба, а към него се присъедини и Пламен Николов.

Новото треньорско ръководство дебютира с победа с 1:0 над Добруджа в Ловеч. Утре оранжевите гостуват на третия в класирането Крумовград, като целта е оставане на тима във Втора лига.

Двамата с Люпко Петрович са в отлични отношения след престоя на сръбската легенда начело на Левски. Бившият капитан на сините изпълняваше ролята на скаут при втория престой на треньора начело на столичани през 2016 година, но след завръщането на Станимир Стоилов начело на тима в началото на септември 2021 година ветеранът бе освободен.

Заедно с него си тръгнаха още Георги Тодоров, Валери Греков, Валтер Рудолф и Ивайло Петров. „Информираме ви, че с оглед финансовото състояние на клуба и оптимизиране на бюджета на ПФК Левски за сезон 2021/2022 г. се закрива позицията „спортен организатор“ (скаут) в клуба“, обявиха тогава от клуба.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P