ЛА Лейкърс на крачка от финалите въпреки страхотния мач на Стеф Къри

Стефан Ралчев
Езерняците поведоха с 3:1 победи

Лос Анджелис Лейкърс е само на победа от финалите в Западната конференция на НБА, след като победи драматично Голдън Стейт Уориърс със 104:101 в Мач №4 от серията и поведе в нея с 3:1 победи.

Четете всеки ден нашите прогнози футбол

В „Crypto.com Arena“ в Ел Ей домакините взеха точка аванс след първата част, но на полувремето изоставаха с 49:52 точки. В третата четвърт „войните“ отново бяха по-активни и авансът им преди последната част набъбна на 7 точки. В нея обаче, домакините се стегнаха и успяха да обърнат резултата. В последните секунди хората на Стив Кър опитаха поне да изравнят и да вкарат мача в продължение, но безуспешно и така са притиснати до стената в защитата на титлата си от миналия сезон.

С основна заслуга за успеха на „езерняците“ бяха Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс. „Веждата“ прекара на паркета 43 минути, в които се отчете с дабъл-дабъл (23 точки, 15 борби и 2 асистенции). ЛеБрон пък вкара 27 точки, към които добави 9 борби и 6 асистенции за същото игрово време.

Страхотен мач изигра звездата на „войните“ Стеф Къри. Той завърши мача с трипъл-дабъл (31 точки, 10 борби и 14 асистенции), но в последните секунди пропусна една стрелба за 2 точки, а след допусна една топка да напусне очертанията на терена 1,5 секунди преди сирената за край на мача и не успя да изведе тима си до победата.

Мач №5 от серията между Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс е рано сутринта в четвъртък (11 май), в залата на „войните“ „Chase Center“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P