L’Equipe: Всичко приключи! ПСЖ се отказва от Меси след поредния скандал

Стефан Ралчев
Клубът отстрани аржентинеца две седмици от тренировките

ПСЖ няма да поднови договора на Лионел Меси, който може да напусне клуба като свободен агент в края на сезона.

Следете нашите прогнози за мачове

Това твърди “L’Equipe”, слагайки край на историята за драмата, възникнала след като Меси пътува от Франция до Саудитска Арабия без разрешението на клуба, за да изпълни договорното си задължение да рекламира тази страна, което доведе до отстраняването му от клуба.

Меси е промоутър на Саудитска Арабия, за което получава огромни пари и пътува до тази страна само няколко часа след изненадващото поражение от Лориен в последния кръг. Съобщава се, че той очакваше обичайните два почивни дни след мача в неделя, но клубът реши да проведе тренировка в понеделник, на която той не присъства. Заради това ПСЖ отстрани Меси за две седмици без мачове и тренировки, но и без заплата за този период.

Пет мача преди края ПСЖ има пет точки пред втория Олимпик Марсилия. Според статистиците Меси е не само най-добрият играч на отбора, но и най-добрият играч в Лига 1.

При пристигането си в ПСЖ през 2021 г. аржентинецът подписа двугодишен договор с опция за удължаване за допълнителен сезон, но тази клауза няма да бъде активирана.

След наказанието Меси има само още три мача за ПСЖ, а след това ще трябва да обяви решението си къде ще продължи кариерата си. Все по-шумно се говори за завръщането му в Барселона.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P