Кръстаич: Това е най-доброто, с което България разполага в момента

Стефан Ралчев
Повечето играчи не са свикнали да играят на такъв ритъм, добавя селекционерът

Селекционерът на България Младен Кръстаич заяви след загубата с 0:3 от Унгария, че това са най-добрите играчи, с които България разполага и други няма. Сърбинът добави, че са нужни години преди страната ни да успее да се противопоставя успешно на отбори като Унгария и Сърбия.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите футболни прогнози за днес

„За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди“, започна Кръстаич.

„Играчите, с които разполагаме имат своите качества – те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще.“

„Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор – имаме млади и перспективни играчи – това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство“, добави сърбинът.

„Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента.“

„Не само в България, но и в Сърбия и други подобни страни тренорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи – те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии – това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето“, завърши Кръстаич.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P