до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Кръстаич: Не искам да има туристи в националния отбор на България

Стефан Ралчев
Имаме качества да се противопоставим на Черна гора

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, даде пресконференция преди началото на евроквалификациите. Трикольорите стартират срещу Черна гора в петък в Разград от 19:00 часа.

В Букмейкър Рейтинги четете обосновани футболни прогнози

„Ето че дойде време и за евроквалификациите. Свършихме добра работа в този период откакто съм начело. Имаме голям брой опитни, но и голям брой млади и амбициозни играчи. Поставихме основите за един силен национален отбор. След двата приятелски мача дойдоха двубои, в които се определят участници за Европейско. Макар всички съперници да са в нашия регион горе-долу, фаворит е Сърбия, Черна гора има силен отбор, искащ да се докаже, няма да е лесно. Унгария също е силен отбор“, започна селекционерът.

„Аз не съм човек, който обича да крие неща. Като завърши тренировката, ще определим състава. Аз от 3-4 дни имам такъв в главата си. Има играчи, които искат да се докажат. Важно е те да покажат най-доброто срещу Черна гора“.

„Очаквам тежък мач. Черна гора е по-опитният отбор. Ние имаме качества да се противопоставим. Играем мач за мач. Трябва да играем максимално концентрирано. Понякога играеш добре и не биеш, друг път играеш лошо и биеш. Ако зависи от мен, ще играем лошо всеки мач, но ще печелим. Има мачове, в които съперникът просто не ти дава да играеш. Но затова футболът е интересен – не знаеш какво да очакваш. Що се отнася до играчите, които идват или не – това е моя работа. Получавате списък и знаете кои са в състава и кои не“.

„Къде бяхме предишните квалификации? Колко българи играят в шампионата? Защо младите български играчи не играят. Когато дойдох, казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Да отговарят на динамиката. Футболът е дългосрочен процес. Ако зависи от мен, България ще се класира на всяко първенство, но нещата не се случват по този начин. Задачата, която имаме с играчите е те да покажат патриотизъм и да се борят. Чувал съм, че преди са идвали като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете е играчите да дават най-доброто от себе си на терена. За съжаление, тези въпроси, които задавате, са характерни за всички балкански страни. Защо този е тук, защо този го няма…“

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P