до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Край на една дълга приказка: Серхио Рамос приключи с Испания

Стефан Ралчев
Нося със себе си незаличими спомени, за всички титли, за които сме се борили и празнували заедно

Серхио Рамос обяви край на кариерата си в националния отбор на Испания.

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози за днес и утре

Бранителят призна: „Днес ми се обади настоящият треньор, който ми каза, че не разчита и няма да разчита на мен, независимо от нивото, което мога да покажа.“

Ето какво написа Серхио Рамос: 

Дойде време, време да се сбогувам с националния отбор, нашата скъпа и вълнуваща „Ла Роха“. Тази сутрин ми се обади настоящият треньор, който ми сподели, че вече няма да разчита на мен, независимо какво ниво показвам или как ще продължа спортната си кариера.

С голямо съжаление заявявам, че това е краят на едно пътуване, което се надявах да е по-дълго и да завърши с по-добър вкус, наравно с всички успехи, които постигнахме с националния отбор. Смирено вярвам, че пътят ми заслужаваше да приключи, защото представянето ми не беше на нивото, което се изисква, за да бъда в националния отбор.

Отказването ми се дължи единствено и само на това, а не поради възрастта ми или други причини, които, без да са били коментирани, ги чувствах вътре в мен. Защото, за да си млад, не е добродетел или недостатък, то е просто временна характеристика, която не е непременно свързана с представянето или способностите.

Гледам с възхищение и завист към Модрич, Меси, Пепе… същността, традицията, ценностите, меритокрацията и справедливостта във футбола. За съжаление при мен това няма да се случи, защото футболът не винаги е честен и той никога не е просто футбол. Всичко това го приемам с тъга, която искам да споделя с вас, но също и с високо вдигната глава и благодарност за всички тези години и за цялата ви подкрепа.

Нося със себе си незаличими спомени, за всички титли, за които сме се борили и празнували заедно, и огромната гордост да бъда играча с най-много мачове за Испания. Тази емблема, тази фланелка и тези фенове, всички вие, ме направихте щастлив. Ще продължа да аплодирам страната си от вкъщи с емоцията на човек, който е успял гордо да я представлява 180 пъти. Благодаря от сърце на всички, които винаги сте вярвали в мен!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P