Контузия отне мечтата на Григор Димитров в Австралия

Стефан Ралчев
Българинът отпадна от Карацев на четвъртфиналите

grigor-karatsev-ao

Григор Димитров приключи участието си на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Българинът загуби от №114 в света Аслан Карацев с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 и не успя да продължи пътя си към Топ 4 на надпреварата.

Димитров стартира много силно и спечели първия сет, но по време на мача получи контузия в гърба, която явно се отрази на представянето му. Все пак хасковлията остана на корта, но играта му видимо не бе тази от миналите мачове и от първия сет срещу Карацев.

https://twitter.com/dido404/status/1361579085244239872?s=20

Спадът във формата на Григор Димитров продължи и след третия гейм в третия сет той дори не седна на стола, явно усещайки силни болки в гърба. Началната скорост на сервиса му се срина до 120-150 км/ч и руснакът затвори сета безпроблемно. Преди четвъртия сет Григор Димитров получи консултация от физиотерапевта, като му обясни, че е взел болкоуспокояващи преди мача, тъй като е получил болки в гърба ден преди мача. 

Последният сет обаче бе само затвърждение на победата на Карацев, който се превръща в първия дебютант на турнир в Големия шлем, който още в първото си участие стига до полуфиналите. Освен това той е и петият квалификант, който постига това нещо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P