Клуб спечели 10 милиона евро от уговорени мачове

«Букмейкър Рейтинги»
Футболен клуб е печелил много повече, отколкото на футболния терен, от продажби на билети, артикули и други странични дейности. Става въпрос за отбор в Украйна, който е намерил по-лесния начин за приходи, но до един момент. След това всичко е станало ясно и клубът набързо попаднал под гилотината…

Украинският клуб Суми в продължение на година и половина е участвал в договорени мачове. Според местния сайт „Tribuna“ през това време „синьо-белите“ са спечелили повече от 10 милиона евро. Счита се, че тимът е провел 10 срещи с манипулиран резултат.

Практикувани са два варианта. При първия се подкупвали съдиите и противника, а след това са правени залози за победа. Това се оказвало двойна инвестиция, тъй като Суми печели точки, а организаторите на манипулацията трупат доходи.

Когато не се плащат пари на реферите, тогава тимът губи и при букмейкърите се залага срещу него. Така майсторите на черното тото печелили и при победа на Суми, и при загуба на отбора.

„В случая със Суми залозите са правени не само в Украйна, но и зад граница. Повечето пъти е било в азиатски букмейкъри“, обяви познатият у нас Франческо Баранка, който е шеф на Комисията по етика и феърплей към украинската футболна федерация.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация