Китайци примамват Ясен Петров с 3 милиона долара

Стефан Ралчев
Селекционерът може би ще поеме отново към Азия

Лекият възход на националния отбор на България веднага стана повод за интерес към селекционера Ясен Петров. Китайски клуб изкушава Пловдивския Джанини с голяма заплата, а подобно предложение не се отказва.

Офертата е за 3 млн. долара на година за Ясен Петров и екипа му, за да се завърне в Китай, където той е добре познат. Преди години специалистът направи голямо име в най-многолюдната държава, след като води два пъти Шъдзяджуан и по веднъж отборите на Пекин Ентерпрайсес и Хенан. Местните фенове го обожават. Правеха хореографии с неговия лик, а друг път плачеха като деца, когато той напускаше.

Четете всички прогнози за футбол в Букмейкър Рейтинги

Интересът от Китай не е от вчера, но се е засилил след отличната работа на Джанини. Под ръководството на Петров нашите направиха 1:1 с европейския шампион Италия като гост. Преди да поеме националния отбор, към него имаше предложение от втородивизионен тим от китайското първенство, а офертата надвишаваше в пъти тази на БФС. Ясен Петров обаче избра да помогне на националния ни отбор.

Очаква се пловдивчанинът да завърши квалификационния цикъл и след това да потегли към Китай. Договорът му с националния отбор изтича през декември, а в него има клауза за удължаване с още една година. На този етап всички в БФС искат селекционерът да продължи контракта си, но това най-вероятно няма да стане.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P