до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Карлос Насар счупи световния рекорд и стана европейски шампион

Стефан Ралчев
18-годишният българин подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя

Карлос Насар стана европейски шампион в категория до 89 килограма в Ереван. Българинът разби тотално конкуренцията и взе първото си отличие от Европейско първенство.

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози за днес и утре

Освен всичко друго 18-годишният българин подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, а също така и постави световен рекорд за юноши. На всичко отгоре Насар постигна всичко това само в пет опита.

Карлос направи перфектно състезание и показа изумително ниво. В първото движение записа три успешни опита на 165, 170 и 174 килограма, но остана на втора позиция след представителя на домакините Андраник Карапетян, който изхвърли 178 кг.

В изтласкването обаче Насар просто премаза и конкуренция и рекорди. Първият му опит от 205 килограма му донесе златния медал, след като веднага след това Карапетян не успя да вдигне 206. Във втория си опит пък българинът директно скочи за подобряване на световния си рекорд с един килограм – 221 и без особени проблеми го постигна. Насар имаше възможност и за още един опит, но реши да не го използва. Така с двубой от 395, което също е световен рекорд, подобрен с три килограма от постижението на италианеца Антонио Пицолато отпреди година, родният талант грабна титлата.

Така Насар взе победата с аванс от цели 21 килограма, а от третия с цели 31, което е уникално постижение и сериозна заявка за доминация.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P