Карлос Алкарас отново е №1 в световния тенис

Стефан Ралчев
Испанецът победи Медведев на финала в Индиън Уелс

Карлос Алкарас завърши превъзходната си серия в Индиън Уелс с титла, постигайки на финала може би най-категоричната си победа в турнира – 6:3, 6:2 срещу Даниил Медведев. Благодарение на този успех 19-годишният испанец, който не загуби сет в шестте си мача в Индиън Уелс, се завърна на върха в световната ранглиста на АТР.

Футболни прогнози за днес може да намерите в Букмейкър Рейтинги

“Това означава много за мен. Да си върна номер 1 е лудост за мен, заяви Алмарас, след като приключи мача за час и 10 минути. – Но и трофеят е много важен. Обичам този турнир. Наистина се наслаждавам на времето си тук и, разбира се, усетих любовта на хората от първия ден. За мен е невероятно да завърша тези 10 дни по този начин”.

Вече трикратният шампион в турнирите от сериите “Мастърс 1000” (другите две негови титли са от Маями и Мадрид) Алкарас се превърна в деветият и най-млад тенисист, който печели и двата трофея на “Съншайн Дабъл” – Индиън Уелс и Маями, в кариерата си.

Така той се присъедини към своя сънародник Рафаел Надал като единствените играчи, спечелили поне три титли от “Мастърс 1000” като тийнейджъри, като Рафа е спечелил шест преди да навърши 20 години.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P