Капитанът на шампионите: Иван Станев: Представяме не само Бургас, но и България

Стефан Ралчев
Домакинството в Шампионската лига задължава, добавя волейболистът

Утре, 27 октомври, първенецът на България ВК Нефтохимик 2010 започва участието си в първия квалификационен турнир за влизане в групите на Шампионската лига! Отборът излиза в 20:00 часа срещу Струмица (Северна Македония) в бургаската зала „Младост“. Ето какво каза капитанът на носителите на титлата Иван Станев, който е и играещ помощник-треньор на тима пред официалния сайт на ВК Нефтохимик.

„Домакинството в Шампионската лига много ни радва, но и задължава. Ние представяме не само Бургас, но и България. Това трябва да е ясно на всички в отбора, за това говорим, за това свидетелства и ентусиазмът, който лека-полека завладява момчетата“, заявява 38-годишният разпределител.

Той вече има участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир във волейбола на континента – като играч на Хебър. Тогава – през сезон 2021/2022, квалификациите все още бяха в по два мача на разменено гостуване.

„Волейболът в Шампионската лига е от съвсем друго измерение. Когато се изправиш срещу голям европейски отбор, разбираш за какво става дума. Затова и това изживяване не е за пропускане – отбелязва Станев. – Не мога да кажа кой формат е по-удобен за нас – дали на разменено гостуване или с турнир, както ще е сега според решението за промяна в регламента от европейската конфедерация. Когато мине турнирът, ще мога да направя оценка. Това, за което говорим и с момчетата е, че бургаската публика е много взискателна. И волейболистите, който дойдоха това лято, много бързо го разбраха, а и много бързо трябва да свикнат това. Критериите и изискванията са завишени, но пък след това – при големите победи, чувството е неописуемо“.

Иван се радва, че точно за първото голямо изпитание за сезона отборът е в пълен състав.

„Тази седмица сме всички на линия – за първи път се събрахме 14 души на тренировка. Досега заради контузии, болести или ангажимент с националните отбори все някой отсъстваше. Дано това да е добър знак, при всички положения е добре за отбора. Надявам се да сме разузнали добре съперниците – никой не трябва да бъде подценяван в нито един момент. Но този шанс не е за изпускане и ние трябва да го използваме в Бургас“, отбелязва лидерът на „нефтохимиците“.

„Нека верните ни фенове, които знаят, че имаме нужда от тяхната подкрепа, да напълнят зала „Младост“ през уикенда. А ние ще се постараем да ги зарадваме. Винаги заедно!!!“, е призивът на капитана преди европейските битки.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P