Капитанът на Ривър Плейт може да пропусне реванша с Бока заради обвинение в „черно тото“

Стефан Ралчев
Капитанът на Ривър Плейт Леонардо Понсио може да пропусне финала-реванш за Копа Либертадорес срещу Ривър Плейт. Причината не е контузия или наказание заради картони. Той е обвинен в участие в уговорени мачове…

Случаят е отпреди няколко години. През 2011 година според испанските власти срещата между Сарагоса и Леванте е имало вероятност да е била договорена.

А в този мач Понсио взима участие като футболист на Сарагоса. Испанските прокурори са поискали 2 години затвор и 6 месеца забрана за участие в каквито и да било футболни дейности за всички, които са били част от този мач.

В момента адвокатите на Понсио работят върху случая, тъй като както стана ясно преди няколко дни, реваншът между двата гиганта бе преместен официално в… Испания.

Той ще се състои на 9 декември (неделя) на „Сантяго Бернабеу“. Първата среща завърши при резултат 2:2, но преди реванша на „Монументал“ настъпи военно положение. Фенове на Ривър нападнаха автобуса на Бока на път за стадиона, последва отлагане с няколко часа заради ранени играчи на Бока. След това срещата въобще бе отменена и така се стигна до преместването й в Испания.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P