Йордан Лечков ексклузивно пред БР: Кой е виновен?! Всички сме виновни, защото не сме обединени!

Стефан Ралчев
Легендарният Йордан Лечков даде ексклузивно интервю пред Букмейкър Рейтинги. Фамозният бивш полузащитник няма нужда от представяне, така че му даваме думата по актуални теми от българския футбол:

lechkov

Йордан Лечков говори по доста актуални и наболели теми не само във футбола, а в целия ни спорт.

-Господин Лечков, коментарът ви за изминалите мачове на националния отбор.
-Върнете се отпреди 10-11 години! Няма нищо ново, което сега да кажа. Говоря едно и също от години. Всички, които се занимаваме със спорт, сме виновни. Всички трябва да сме обединени, да работим в една насока. Трябва да има масов спорт в училищата, трябва да имаме изградени бази. Трябва да имаме много неща, които на практика нямаме. Как да искаме тогава спортът ни да се развива?! Настоящият национален отбор е пълно отражение на всичко случващо се генерално в спорта.

-Каква вина носят футболистите в отбора?
-Голямата разлика между нас и останалите знаете ли коя е?! Трябва абсолютно всеки ден нашите футболисти да се влагат в тренировките. Да имаш конкуренция за мястото ти в отбора. Няма как да не се влагаш в тренировките и в края на седмицата, когато дойде мачът, да си подготвен! Няма как това да се случи. Още преди 6-7 години го казах, но ми се сърдят. Футболистите на съперниците не са по-добри от нашите, но просто са по-тактически узрели, изпълнителни и всеки божи ден те се борят за мястото си в отбора. Може да звучи нескромно, но аз съм бил номер едно в Германия, номер едно във Франция и номер едно в Турция… Само защото съм бил физически добре подготвен, всеки ден съм тренирал и съм бил наясно, че ако не тренирам, няма да бъда в отбора! Това е разликата, когато ме питате защо сега отборът не печели.

Вижте всичко най-актуално в онлайн платформата на Bwin и се възползвайте от високите им бонуси

-Сега едва ли в няколко реда бихме дали рецептата за излизане от тази ситуация, но все пак бихте ли щрихирали някои проблеми?
-Защо Унгария ни победи преди няколко дни!? Започваме от това, че правителството на Унгария е отпуснало 800 милиона евро, това са 1.6 милиарда лева. Тези пари ги дава не даденият премиер, а обществото на страната. Инвестира се в спорта, в частност във футбола, когато говорим за футбол. Те имат политика и стратегия за развитие. Ние в БФС сме единствената независима федерация, всички останали са на хранилка на държавата. Нямаме закон за спорта вече 30 години! Няма смисъл да говорим повече. Националният отбор по футбол е един малък детайл в цялата картина.

-В този ред на мисли селекционерът Георги Дерменджиев…
-(прекъсва ме) Колко треньори изхарчихме?! Който и да сложим, ще бъде абсолютно същото, разберете го. Говорих преди години да се ограничат чужденците в първенството, да се наложи някакво правило за минимум българи в отборите… Нищо. Виждате по колко българи играят във водещите клубни отбори във вътрешния ни шампионат. Е, как да стане тогава?! Откъде да дойдат тези футболисти за националния отбор?

-Вече в 18 мача националният отбор има само една победа…
-Ние прекалено много вдигнахме летвата на очакванията и според мен нереално.

-Все още ли твърдите, че няма да има конгрес на БФС през декември?
-Ще бъде интересно! Само това ще кажа. Следя законово нещата и ще добавя, че се потъпкват доста правила… Дори определянето на дата за провеждане на Конгреса е неправомерно.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P