Изненада или не?! Ван Дайк преди Меси за Златната топка

«Букмейкър Рейтинги»
Всяка година футболните фенове по света тръпнат в очакване на поредния носител на „Златната топка“. Факт е, че това отличие продължава да е най-ценното в индивидуален план въпреки многото спорове и субективни мнения кой е най-добрият или най-заслужилият футболист.

Тази година като че ли двама са основните претенденти за Златната топка. Лионел Меси и Върджил ван Дайк.

Меси за пореден път стана шампион на Испания, но се провали с Барселона в Шампионската лига, загуби и Купата на Испания от Валенсия. Сега му предстои участие на Копа Америка и при евентуален успех на гаучосите, кантарът почти сигурно ще отсъди в полза на Меси.

Ван Дайк обаче спечели Шампионската лига с Ливърпул и изигра почти феноменален сезон във Висшата лига на Англия. Той е считан от мнозина за по-заслужилия от двамата да вземе ценното отличие.

Букмейкърът Bеt365 много любопитно наистина дава поне на този етап предимство за защитника на мърсисайдци. Неговият шанс да спечели Златната топка е оценен с коефициент 1.83. А Лионел Меси е на второ място с коефициент 2.20.

Кристиано Роналдо е далеч назад като коефициент – 21.00, оставяйки на трето място заедно с Мохамед Салах.

През 2018 година Лука Модрич спечели Златната топка, като прекъсна 10-годишната хегемония на Меси и Роналдо, които спечелиха по 5 отличия в това време. Именно те са и рекордьорите по най-много трофеи в тази надпревара.

Самият Ван Дайк каза преди няколко дни: „Златната топка не е това, което мисля сега. Ако това се случи, няма да откажа, но не мисля за това точно сега. Лионел Меси, въпреки че не е играл на финала тази година, все още най-добрият играч в света“, заяви защитникът.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P