Изхвърлиха аматьори от Купата на Англия заради… 10 паунда

Стефан Ралчев
Аматьорски тим от Англия бе отстранен от турнира за Купата на Англия, тъй като е използвал футболист с действащо наказание. Размерът на санкцията обаче е любопитна. Тя на моменти дори буди шега, но не на шега деветодивизионният Лидърленд Ремика се сбогува с надпреварата.

litherlandd

Клубът бе изхвърлен административно от турнира за Купата на ФА, тъй като не е била платена глоба на техен играч в размер на… 10 паунда.

Старши треньорът на Лидърленд Ремика, който се състезава в деветото ниво на футбола в Англия, е пуснал на терена, без да знае това, футболист без платена глоба след наложено наказание. Това се е случило при победата им от предварителния кръг срещу Чарнък Ричард на 11 август.

Футболистът е играл в друг отбор, в който му е било наложено наказанието, а през лятото се е присъединил към Лидърленд – тим от района на Мърсисайд.

„Въпреки че ние обмислихме казуса и опитваме да се защитим по възможно най-добрия начин, Футболната асоциация го реши според нейните правила и прие, че футболистът е доказано нередовен“, се казва в изявление на клуба.

„Това е огромен удар с поредица от различни негативни последици за нас, включително финансови загуби от отнет награден фонд, бъдещи приходи от билети и постъпления от еднократни реклами за мачове от турнира срещу по-силни противници.

„Санкциите наистина са значителни за такова дребно провинение, което отгоре на това не е и по наша вина. Но ние трябва явно да го приемем и да се се примирим, като в същото време си научим урока. И догодина да се върнем по-силни“, допълват от Лидърленд.

При това положение Чарнък Ричард продължава служебно напред и на 4 септември ще играе в следващия кръг срещу Лийк Таун.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P