Ивайло Петев готов да поеме Лудогорец

Стефан Ралчев
Отпадане от Андерлехт и издънка на „Герена” ще костват поста на Шимунджа

Съдбоносна седмица се задава в Лудогорец. А мачовете с Андерлехт утре и с Левски във вторник могат да доведат до треньорска промяна при разградчани. До назначението на нов наставник би се стигнало, ако орлите отпаднат от белгийците в Лигата на конференциите и после се издънят на „Герена”.

Футболни прогнози за днес може да намерите в Букмейкър Рейтинги

Подобна развръзка ще коства поста на Анте Шимунджа. Въпреки трите поредни победи тази пролет – Андерлехт (1:0), Спартак Вн (2:1) и Славия (2:1), играта на тима не върви.

При положение че в следващите дни се стигне до раздяла с Шимунджа, фаворит за негов наследник е Ивайло Петев. Той е готов да поеме отбора. Специалистът, извел Лудогорец до първите две титли (2012, 2013), в момента е без работа, след като босненската федерация не му предложи нов договор.

Петев изгледа до Кирил Домусчиев контролата на Лудогорец с Цървана звезда от лагера в Турция.

За евентуално освобождаване на Анте Шимунджа се заговори още в края на миналата година, покрай двата мача с Левски за първенството и Купата на България. Тогава словенецът оцеля след 0:0 в шампионата и 2:1 за купата. В играта на отбора обаче продължава да липсва познатата свежест и изобретателност. С началото на пролетния дял зелените записаха три победи, но са крайно неубедителни, а тази над Славия дойде в добавеното време на срещата и издънката висеше на косъм.

Ивайло Петев е в пълна готовност да поеме поста, ако се стигне до раздяла със словенеца. Той е наблюдавал внимателно всеки един мач на Лудогорец както от зимната подготовка, така и след подновяването на кампанията. От клуба няколко пъти обявиха, че приоритет остава титлата, но евентуално отпадане от Андерлехт може да отприщи бента и при издънка и срещу Левски във вторник (28 февруари) Шимунджа почти сигурно ще остане без работа.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P