Ивайло Петев бързо си намери отбор: Отиде в Румъния

Стефан Ралчев
Наставникът пое Университатя Крайова

Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши треньор – българския специалист Ивайло Петев. Петев  – трикратен шампион на България, пристига на стадион „Йон Облеменко“ с договор за три години.

Четете в Букмейкър Рейтинги футболни прогнози за днес

Медиите в Румъния отбелязаха, че за първи път нов треньор е представен от президента на клуба Михай Ротару. До момента всеки нов наставник на тима е бил представян от някой от директорите.

Бившият защитник Лауренциу Регекампф започна сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура – първоначално като временен наставник, но с идеята да бъде утвърден и за постоянно при добри резултати. Но само два успеха при неговото управление стана причина Университатя (Крайова) да се обърне към Ивайло Петев, който се превръща в треньор номер 3 на тима. Университатя (Крайова) няма победа в последните 4 срещи в румънското първенство и в момента заема 5-о място в класирането с 23 точки.

„За първи път съм на пресконференция и се надявам да е на късмет. Дойдох тук със същите чувства, които изпитваме всички ние, които сме привърженици на Университатя (Крайова), започна пред медиите президентът на клуба Ротару. „Дойдох не само с надежда, дойдох и с амбиция и затова реших аз да представя Ивайло Петев . Аз съм този, който трябва да му пожелае успех и аз съм този, който трябва да го увери, че ще бъда до него през целия този период“, заяви Михай Ротару, откривайки пресконференцията.

„В целия клуб е много важно всеки да даде всичко от себе си и Университатя да изглежда така, както трябва. Това е отборът, който ме е искал най-много в цялата ми кариера, а това означава уважение. Амбициите ми и тези на шефа са еднакви. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам добро мнение за тях. Следя и първенството на страната, така че съм достатъчно информиран. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте успешни. Не живея в миналото. Миналото е статистика. Утре е нов ден, трябва да се развиваме всички“, заяви още българският специалист.

След това беше попитан колко време ще му е нужно, за да се почувства в свои води и какво знае за актуалния тим и за клуба като цяло.

„Трябва да се запозная с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, така че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за атака на титлата, но в момента това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем отбора, да променим първите резултати“, допълни бившият национален треньор на България и на Босна и Херцеговина.

„Фактът, че шефът е тук означава уважение. Не знаех, че ще дойде на представянето. Очакванията към мене са големи, това е нормално. Договорът ми е до юни 2026-а година. Първоначално трябва да се стараем да поддържаме добро ниво, без колебания. Имаме потенциал, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с един голям клуб – Динамо (Букурещ). Динамо си е Динамо. Независимо от формата, името е голямо. Важното е как ще действаме. Трябва да се представим добре“, завърши българският треньор.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P