Италия обяви състава за Европейското

Стефан Ралчев
Първият мач на Скуадрата е на 11 юни

Селекционерът на Италия Роберто Манчини обяви състава за Евро 2020. От първоначалната група от 28 играчи отпаднаха защитникът на Рома Джанлука Манчини, халфът на Аталанта Матео Песина и нападателят на Наполи Матео Политано. Изненадата е включването на нападателя на Сасуоло Джакомо Распадори. Италия е в група А с Турция, Уелс и Швейцария, като първия мач на „скуадрата“ е на 11 юни срещу южните ни съседи на „Олимпико“.

Футболни прогнози за днес в Букмейкър Рейтинги

Самото обявяване на състава се случи в зрелищно телевизионно шоу, което беше излъчено на запис в ефира на RAI 1. В предаването имаше много музика и шеги, в които бяха включени и играчите. Лоренцо Инсиние, Джанлуиджи Донарума и Чиро Имобиле пък излязоха на сцената с неаполитанския рапър Клементино и му помогнаха с беквокалите. Тримата бяха избрани, защото са от региона на Неапол.

Вратари: Джанлуиджи Донарума (Милан), Салваторе Сиригу (Торино), Алекс Мерет (Наполи). 
Защитници: Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини (и двамата от Ювентус), Франческо Ачерби (Лацио), Алесандро Бастони (Интер), Джовани Ди Лоренцо (Наполи), Емерсон (Челси), Алесандро Флоренци (ПСЖ), Леонардо Спинацола (Рома), Рафаел Толой (Аталанта). 
Полузащитници: Николо Барела, Стефано Сенси (и двамата от Интер), Браййн Кристанте, Лоренцо Пелегрини (и двамата от Рома), Мануел Локатели (Сасуоло), Марко Верати (ПСЖ), Жоржиньо (Челси). 
Нападатели: Федерико Бернардески, Федерико Киеза (и двамата от Ювентус), Андреа Белоти (Торино), Чиро Имобиле (Лацио), Лоренцо Инсиние, (Наполи), Доменико Берарди, Джакомо Распадори (и двамата от Сасуоло).

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P