Исторически ден за българския тенис

Стефан Ралчев
За първи път имаме двама българи в Топ 200

тенис

Втората ракета на България Димитър Кузманов направи исторически дебют в топ 200 на световната ранглиста. Мико направи скок от 29 позиции и се изкачи до рекордното за него 187-о място, след като на 10 октомври спечели най-голямата титла в своята кариера. Той триумфира на турнира от сериите “Чаланджър” на АТР в Барселона след страхотна победа на финала над поставения под номер 1 в схемата на турнира Юго Гастон (Франция) с 6:3, 6:0. Успехът донесе на Кузманов 80 точки за ранглистата, с което той натрупа 367 в актива си и направи своя дебют сред най-добрите 200.

Четете футболни прогнози от специалисти в Букмейкър Рейтинги

Постижението на Димитър Кузманов е историческо не само за самия него, но и за българския мъжки тенис, който за първи път има едновременно двама свои представители сред първите 200 в световната ранглиста. Другият е Григор Димитров, понастоящем №21.

Преди тях само двама наши състезатели бяха стигали толкова високо в ранглистата на АТР, но по различно време – Милен Велев и Орлин Станойчев. Велев пръв осъществи пробив, изкачвайки се до рекордното за България към онзи момент 121-во място през 1993 г. По това време Станойчев беше извън първите 700, а неговите най-силни години дойдоха във втората половина на 90-те, когато в шест поредни сезона (1995-2000) той беше неизменна част от Топ 200.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P