Интересно изявление на МВР: Казахме на БФС, че мачът ЦСКА 1948 – ЦСКА е с висок риск

Стефан Ралчев
Такива двубои трябва да се играят на места, отговарящи на регламента за рискови срещи

МВР определи футболната среща между ЦСКА 1948 и ЦСКА, която трябва да се играе в Бистрица, като високорискова.

В Букмейкър Рейтинги четете футболни прогнози от специалисти

„За 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, която е планирана да се проведе на стадион „Витоша“ в село Бистрица. След детайлен анализ на факторите – капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите“, се казва в изявление на МВР.

„Това становище е било представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март. По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП.

И в двете писма категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред. Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, 9 март, като протоколът от срещата на мeждуведомствената група е подписан с „особено мнение“ от представителите на ГДНП-МВР“, пише още в изявлението.


Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P