Интер фаворит да спечели Купата на Италия според Палмс Бет

Стефан Ралчев
Финалът е тази вечер от 22:00 часа българско време

Ювентус срещу Интер се изправят един срещу друг във финала за Купата на Италия. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа българско време на стадио Олимпико в Рим.

На практика сезонът за Юве в Серия А почти приключи, тъй като няма особени шансове да напусне Топ 4, както и да се придвижи по-нагоре в класирането.

За Интер обаче битката за титлата с Милан продължава, въпреки че изостава с 2 точки два кръга преди края. Така че нерадзурите ще водят до последно спор както за титлата, така и тази вечер за Купата на страната.

Според букмейкъра Палмс бет онлайн фаворит за спечелване на трофея днес е Интер. Ставката за победа на нерадзурите е 2.09, равенството е оценено с 3.39, докато за Юве коефициентът за краен успех е доста примамлив и висок – 3.87.

Този сезон помежду им

Това ще бъде четвъртото дерби между двата отбора от началото на сезона. За първенство първият мач през есента завърши наравно 1:1, докато пролетното дерби приключи при успех на Интер с минималното 1:0 на 3 април тази година.

Двата отбора се срещнаха и във финала за Суперкупата на страната, който се игра на 12 януари в Милано. Тогава нерадзурите отново спечелиха, като този път се нуждаеха от продължения за крайното 2:1 и то с гол на Алексис Санчес в 121-ата минута.

Малко история

Любопитното е, че двата тима ще играят на финала за първи път помежду си от 1965 година.

Ювентус е лидер по спечелени трофеи в турнира – общо 14, като има и още 6 загубени финала. Старата госпожа се превърна в сериозен хегемон за Копа Италия, след като в последните 7 години спечели общо 5 купи. Грандът от Торино постигна четири поредни трофея (2015, 2016, 2017, 2018, а след това и през миналата 2021 година, когато надви на финала Аталанта). Интер е със 7 купи и още 6 загубени финала.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P