Императора Матей Казийски с титла №5 на Италия

Стефан Ралчев
Тренто надви Лубе в „българския“ финал

Матей Казийски изведе Итас Трентино (Тренто) до категорична победа над Кучине Лубе (Чивитанова) с 3:0 ( 25:20, 25:20, 25:19) в 5-ата решаваща финална среща в Суперлигата на Италия, която се игра пред 4000 зрители в “BLM Group Arena”.

Четете всеки ден нашите футболни прогнози

Така Тренто спечели финалната серия с 3-2 победи и ликува със своята 5-а титла в историята си, а легендата на клуба и българска звезда Матей Казийски е с основен принос за всяка една от тях – 2008, 2011, 2013, 2015 и 2023 г.

Родният ветеран бе избран за MVP в двубоя и с гордост вдигна трофея на стълбичката на победителите. С този успех на практика приключи ерата му  “Тренто” , след като от следващия сезон ще носи екипа на Алианц (Милано).

Със среброто остана най-добрият млад волейболист на България Александър Николов, който направи всичко възможно, за да защити титлата на Лубе, която бе спечелена от съотборниците му преди 12 месеца, но съперникът бе по-добър и заслужи титлата.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P