И все пак Петев стана треньор на Босна: Скандал след назначението му

Стефан Ралчев
Ивайло Петев все пак бе избран за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина.

Новината за българския специалист бе оповестена днес от футболната централа на Босна и Херцеговина. Един от шефовете на местния футболен съюз – Вико Зелкович, дори заяви, че при гласуването Ивайло Петев е бил избран с 12 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ – не е имало против назначението му.

Петев бе спряган за фаворит за селекционер на Босна още в края на 2020 година, но до избора не се стигна лесно. Така или иначе днес това е факт, а договорът на българина е за 2 плюс 2 години. Петев ще бъде представен пред журналистите в Сараево другата седмица. От босненския футболен съюз обявиха още, че Петев ще има петима помощници, като и петимата ще бъдат местни специалисти.

По-късно обаче, няколко часа след назначението, една от големите легенди на Босна и Херцеговина, Сергей Барбарез разпространи гневно съобщение чрез социалните мрежи. Всъщност, Барбарез е спряган за спортно-технически директор, но с изявлението си явно поне към този момент това няма да се случи.

„Попаднах в тази ситуация, защото бях поканен, а не защото съм се предлагал. за пореден път се оказа, че нещата не са чисти и става въпрос за несериозни хора с несериозна организация. те използваха името ми и не искам това да продължава. Исках единствено да помогна на националния отбор под каквато и да е форма, но не и да служа в интерес на друго хора. Обичам националния отбор и винаги съм бил на разположение, но не искам да съм част от този отбор, докато нещата не се оправят“, коментира Барбарез в социалните мрежи, а местните фенове подкрепиха думите му.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация