И Кирил Котев на работа в ЦСКА 1948

Стефан Ралчев
Бившият защитник стана селекционер в клуба

Кирил Котев се завърна на работа в ЦСКА 1948, като отсега нататък ще заема поста селекционер на отбора, съобщиха от клуба. Неговата основна дейност ще бъде свързана с българския пазар и намирането на таланти за отборите на ЦСКА 1948.

Четете професионални футболни прогнози в Букмейкър Рейтинги

40-годишният специалист ще работи пряко със скаутите в клуба, спортния директор – Радослав Здравков, както и с главния селекционер Методи Томанов, който ще се фокусира повече върху международните трансфери.

Между юни 2018 г. и февруари 2021 г. Котев заемаше поста спортен директор на ЦСКА 1948 малко след оттеглянето си от активна футболна кариера като състезател.

Бившият защитник на „червените“ беше с основен принос за влизането в Първа Лига. През сезон 2017/18 бранителят облече екипа на тима и изигра 15 мача в Югозападната Трета лига, в които отбеляза 3 гола.

Като спортен директор Котев завоюва титлата от Втора лига през сезон 2019/2020 г. и промоция в първия български ешелон. През богатата си кариера като футболист освен за ЦСКА е играл още за Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив Пловдив, Далиен и Черно море.

Двукратен шампион на България – през 2004 г. с Локомотив Пловдив и през 2008 г. с ЦСКА. Носител на Купата на България с ЦСКА през 2006 г. Вдигал е Суперкупата на България с Локомотив Пловдив през 2004 г. и с ЦСКА през 2006 г. и 2008 г. Има и 13 мача за националния отбор на България и 1 гол.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P