Христо Порточанов ексклузивно пред БР: Давам пълната си подкрепа за Бербатов! Предадоха ме бургаските клубове

Стефан Ралчев
Създателят на явлението Нефтохимик Христо Порточанов даде ексклузивно интервю по повод актуалните теми в българския футбол и най-вече изминалия Конгрес на БФС на 12 октомври. Порточанов също бе сред кандидатите за президентския пост, но получи 8 гласа, а Борислав Михайлов бе преизбран, като спечели битката с Димитър Бербатов.

Ето какво каза Христо Порточанов пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Господин Порточанов, измина един месец от Конгреса, но скандалите продължават. И днес се появи становище на екипа на Димитър Бербатов, че Конгресът не е бил проведен по прозрачен и честен начин.
-Единственото, което знам, е, че до този момент все още не публикуван протоколът и всички документи от Конгреса, проведен на 12 октомври. И от там идва поредното питане от страна на екипа на Димитър Бербатов. Бъдете сигурни, че от тук насетне се очакват много интересни неща.

-Какво имате предвид? Може ли например да има нов Конгрес?
-Знаете какви са правилата – събират се подписи от 1/3 от клубовете, внасят се и БФС има срок от две седмици да обяви насрочване на Конгреса. Ако не го направи, ще го направи съдът. Това е. Искам да обявя пълната си подкрепа към младите, към екипа на Димитър Бербатов.

Прочетете мненията на потребители за Bwin България – Обзор и Отзиви и вижте всички отзиви за бонуси, промоции и оферти

-Може ли да им помогнете по някакъв начин?
-Разбира се. Ще направя всичко, което мога, ако разбира се, имат желание и нужда от помощта ми.

-Защо получихте само 8 гласа на Конгреса, а казахте, че сте очаквали над 100 гласа?
-Не може всички да са станали предатели само за една вечер. Имам списък с около 185-190 гласа и изведнъж при гласуването получавам 8! Как става така?! Казват ми, че има окрадени гласове. Един мой близък ми казва – шефе, не може в 28 области да нямаш поне по 1 верен човек, който да гласува за тебе… Не ви ли се струва прекалено странно. Лошото е, че предателството идва от бургаските клубове, които дълги години бяха на хранилка при мен и съм им помагал с какво ли не.

-Йордан Лечков публично каза, че по време на Конгреса в НДК от екипа на Димитър Бербатов били раздавали пари за купуване на гласове. Думи, които бяха подкрепени от Венци Стефанов.
-А възможно ли е и техни хора да са купували гласове?! Нещо се е случило. Не може от 180 предварително заявени гласа в моя подкрепа изведнъж да станат 8. Един господ знае какво е станало, защото доста се забави и самото излизане на резултатите от преброяването. Знаете ли колко празни бюлетини бяха върнати на Камен Костадинов?!

-Споменавате Камен Костадинов, който влезе в центъра на скандала заради обявяването на резултатите. Причината е, че според устава на БФС за победа на първи тур са необходими 50%+1 глас от присъстващите (483 делегати), а не както бе казано от гласувалите (480 делегати).
-Не знам защо Камен Костадинов не провери кворума преди самото гласуване. Уж е бил апаратчик, бил опитен, но нямаше да се стигне до тази ситуация, ако преди гласуването бяха преброили колко души има в залата. И тогава, като стане ясно, че има 480 човека, на Борислав Михайлов му стигат тези 241 гласа в негова полза. Само че в Устава е записано, че за победа са необходими 50%+1 глас НЕ от гласувалите, а от присъстващите, които са се регистрирали. За финал искам да ви кажа, че очаквам мащабно разследване от страна на прокуратурата дали има евентуално купуване на гласове на Конгреса. Информацията ми е, че вече има образувана преписка.

-И все пак, няма как да завършим без въпрос за вашето „дете“ Нефтохимик, което създадохте навремето. БФС отне лиценза му и клубът отново изчезва.
-Искам да напишеш отговора ми точно и ясно – нямам отношение към Нефтохимик от месец март 2004 година!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P