Григор Димитров напомни за най-силните си години, разби Андрей Рубльов

Стефан Ралчев
Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира във Виена

Григор Димитров победи №3 в схемата Андрей Рубльов и продължава към четвъртфиналите на силния турнир във Виена. Българинът показа отлична игра и не остави шанс на руснака, печелейки с 6-3, 6-4 след малко над час игра.

Четете нашите професионални футболни прогнози

Така 31-годишният хасковлия взе реванш от Рубльов за поражението си с 5:7, 2:6 на надпреварата от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс през март, като постигна втората си победа над играч от топ 10 за сезона след успеха в Монте Карло в средата на април над седмия в света тогава Холгер Руне (Норвегия).

След размяна на ранни пробили българинът дръпна с 4:1 и нямаше проблеми до края на първия сет. Във втората част той поведе с 4:2, след което запази предимството си, за да триумфира.

Димитров за първи път от края на май на Откритото първенство на Франция по тенис записа и две победи в рамките на един турнир. Така той си осигури 64 360 евро и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 32-ото място в момента.

На четвъртфиналите в австрийската столица Димитров ще се изправи срещу 58-ия в света Маркос Хирон (САЩ), който по-рано днес елиминира поставения под номер 7 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4.

Димитров има добри спомени от последния си мач срещу Хирон, когото той победи убедително с 6:1, 6:1, 6:1 в първия кръг на „Ролан Гарос“. Година по-рано отново в Париж в дебютния им двубой пък американецът спечели с 2:6, 4:6, 7:5, 3:0 и отказване на българина заради травма.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P