Григор Димитров може да играе за България

Стефан Ралчев
Хасковлията част от тима, ако получим право на участие

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за България на ATP Cup, ако тимът ни попадне сред 16-тe, участващи в турнира.

Отборната надпревара започва на 1 януари 2022-а в Сидни. Според сайта Tenniskafe.com Димитров е готов да се включи в турнира.

Четете прогнози за футбол в сайта Букмейкър Рейтинги

В момента нашият състав е на 19-о място в ранкинга, но не е ясно дали всеки тим преди нас е потвърдил участие. Именно заради това жребият, който трябваше да е в неделя, бе отложен за вторник сутринта.

Тогава ще разберем дали българските тенисисти ще участват в турнира, който дава старт на сезона още в първите часове на новата година.

България участва в дебютното издание през 2020-а, като спечели две победи в групата си срещу Молдова и Великобритания, но загуби от Белгия и драматично отпадна.

Сърбия стана шампион тогава, а Русия е първенец от изданието през 2021-а. В неделя руснаците направиха своеобразен дубъл в отборните състезания в тениса за годината, след като спечелиха и купа „Дейвис“.

В дебютното ни участие бяхме представени от Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация