Готови ли сте за шоуто?! Великият Майк Тайсън се завръща на ринга

Стефан Ралчев
Докато чакаме битката за световната титла в професионалния бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, само след няколко часа ще станем свидетели на уникално шоу.

В неделя рано призори българско време един срещу друг на ринга се изправят Майк Тайсън и Рой Джоунс-Младши. След 15-годишно отсъствие от ринга великият Майк Тайсън-Звяра отново ще се боксира. В момента Железния Майк е на 54 години, а противникът му Рой Джоунс-Младши е на 51. Със сигурност двубоят между тези две „старчета“, както ги определиха някои от специалистите, няма да бъде изтъкан от невиждани тактики или изчакващи моменти. Двамата трябва да предложат шоу за целия свят.

И поради тази причина според публикациите отвъд Океана ще приберат солидни хонорари. Тайсън ще вземe 10 милиона американски долара за точно… 16 минути. Може и за по-малко време. Срещата ще се играе в 8 рунда от по 2 минути, а не от по 3 минути, както е в професионалния бокс. Със сигурност, за да бъдат щадени силите на отдавна приключилите с активна кариера боксьори. Коефициентът за победа на Железния Майк в Melbet е 1.59, докато Рой Джоунс-Младши да спечели получава ставка 2.81. Любителите на залозите могат да предвидят и дали ще се изиграят Над 6,5 рунда за ставка 1.73 или Под 6,5 рунда за 2.

Мачът със сигурност ще бъде преди всичко шоу. Защо няма други възможности за залози освен традиционните – за краен победител и за рундове? Една от причините е, че на ринга няма да има странични съдии и поради тази причина няма как боят да завърши със „съдийско решение“. Освен това двамата нямат право да се нокаутират. Специална система за дистанционно оценяване, разработена от WBC заради пандемията от коронавирус, ще бъде използвана за определяне на победителя. Трима бивши световни шампиони ще оценяват всеки рунд и оценките им ще стават ясни на публиката.

Припомняме, че Майк Тайсън е най-младият шампион в историята на тежка категория. В кариерата си той има общо 58 мача, от които 50 победи (44 с нокаут), 6 загуби и 2 неприсъдени мача. 54-годишният в момента Тайсън се превърна в страшилище в тежка категория и стартът му бе безпощаден към съперниците – 37 победи от първите 37 мача. След това дойде според мнозина най-голямата сензация в историята на спорта – загубата му от почти никому неизвестния Бъстър Дъглас на 11 февруари 1990 година. След това кариерата на Звяра продължи, но не така стремглаво. През 1996-та и 1997 година записа две поредни загуби от Ивендър Холифийлд и като че ли с това всичко приключи. До края на кариерата си през 2005 година Звяра участва в още няколко двубоя, но записа поражения от Ленъкс Люис, както и две поредни в последните си два мача.

Сега, 15 години по-късно, Тайсън се намира в страхотна форма за възрастта си. Снимките и видео кадрите, които всеки ден заливат медийното пространство от подготовката му за двубоя наистина са впечатляващи. Не случайно този мач се явява основно събитие по време на пандемията от Коронавирус в световен мащаб. Просто защото една легенда се завръща…

Популярната платформа Triller плати 50 милиона долара да притежава правата на боксовата галавечер, която ще продължи около четири часа. Разбира се, гвоздеят на вечерта ще бъде битката между Майк Тайсън и Рой Джоунс-Младши. Според прогнозите печалбата само от абонати, които ще платят да гледат мача посредством Pay-per-view, ще надхвърли 20 милиона долара. В Америка например удоволствието да гледат завръщането на Звяра е оценено на 49,99 долара.

В България двубоят ще бъде излъчен по MAX Sport 2, може да го гледате на живо и без регистрация в Букмейкър Рейтинги.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация