Гореща новина: Министър забрани спонсорските договори с букмейкъри

Стефан Ралчев
Изключително интересна ситуация се задава в испанския футбол.

stop-gambling

Министърът на потреблението в Испания Алберто Гарсон е категоричен, че от октомври тази година ще бъдат забранени абсолютно всички спонсорски договори между футболни/спортни клубове в страната и букмейкърски компании. Тогава се очаква да бъде одобрен Кралския указ, в който ще бъдат включени забраните. Той коментира, че е „много неразумно клубове да сключват или подписват сделки с топ букмейкъри, знаейки за настъпващите забрани.“

„Рекламните надписи на екипите ще изчезне. В публичното пространство реклама на подобен тип компании ще има само от 01:00 часа до 05:00 часа сутринта“, добави Гарсон. Потенциалната забрана ще засегне много футболни, баскетболни и хандбални клубове, включително отборите в Ла Лига.

Бетис, например, съвсем наскоро подписа договор с букмейкъра Betway. Азиатският оператор за онлайн залагания Dafabet също парафира двугодишен договор с Кадис. Наскоро испанските медии съобщиха, че британската Уилям Хил преговаря за поставянето на своята марка върху екипите на Малага. Именно тези наскоро подновени или сключени спонсорства бяха доста изненадващи, имайки предвид задаващото се прекратяване на цялото спонсорство в тази сфера. От друга страна Гарсон даде пример Реал Сосиедад, който „реши да не приема споразумение за такова партньорство.“

Противниците на решението обаче контрират с факта, че ограничавайки тези партньорства, се дава път на нелегалните хазартни компании. Причината е, че легалните букмейкъри със сигурност ще направят промяна в политиката си спрямо пазара в Испания.

„Колкото повече институции се присъединят към нас, толкова повече можем да окажем натиск върху правителството, за да разбере, че това е несправедливо“, коментират противниците на Гарсон. „Подходът на правителството е напълно погрешен, те искат да се фокусират върху предполагаемата добра игра срещу лошата игра, като добрата е на публичните институции, фирми и компании, а лошата е тази, която развиват хазартните компании“, казват още от опозицията.

alberto-garson

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P