Гонзо стана национален селекционер!

Стефан Ралчев
Георги Иванов води отбора в гостуванията на Гибралтар и Грузия

Техническият директор на БФС Георги Иванов e новият макар и временен национален селекционер. До рокадата се стигна след оставката на Ясен Петров след позорната загуба от Грузия с 2:5 в турнира Лига на Нациите.

Четете професионални футболни прогнози в БР

„Да. Аз ще поема отбора… Временно… Всичко се случи, както се казва, „на пожар“. И няма кой друг да застане начело на националните за въпросните срещи, които чукат на вратата и са съвсем скоро – в четвъртък и в неделя“, коментира Гонзо.

На въпрос, има ли вероятност при две победи да остане начело на тима за постоянно, той допълни: „Не. Категорично – не. Аз имам други функции. Просто временно „запълвам дупката“, защото няма време за реакция и за назначаване на постоянен селекционер преди визитата ни в Гибралтар. А и, както знаете, бил съм треньор и притежавам необходимия лиценз. Изборът на новия треньор ще бъде направен от Изпълкома. Това вероятно ще се случи тази седмица.“

„Ясен успя да създаде колектив и да постигне никак нелоши резултати. Но за огромно съжаление се стигна до снощния срам. Защото това наистина е срам и ние няма как да си заровим главите в пясъка и да не видим реалността. Искам обаче категорично да подчертая, че Ясен не е главният виновник за провала. При такъв резултат обаче и при серия без победа се стига до раздяла с треньора. Главният виновник не е един човек. Това са тези, които бяха на терена – футболистите. На Ясен Петров му прави чест, че постъпи мъжки и подаде веднага оставка. Така правят смелите хора. Някои се свиват, чакат да ги изгонят. Проявяват неразбиране. Проявяват егоизъм. Ясен показа, че е човек с характер“, завърши Георги Иванов.

 

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P