Гонзо потвърди: Националният отбор може да играе в Разград

Стефан Ралчев
Там е единственият стадион, който отговаря на условията на УЕФА

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов заяви за пореден път, че от централата обмислят да преместят мачовете на националния отбор в Разград. В началото на юни „лъвовете“ трябва да приемат Северна Македония и Грузия в Лигата на нациите.

Възползвайте се от високите коефициенти на букмейкърът betano българия

„Истина ли е, че мъжкият национален отбор ще домакинства в Разград? Сериозно обмисляме тази възможност. По темата се спекулира много, а фактите са съвсем прости. България няма достатъчно качествени стадиони, които да отговарят на изискваното от УЕФА ниво – такъв е стадионът в Разград, а за „Васил Левски“ са правени редица компромиси, само и само националният отбор да домакинства на него. Тези компромиси обаче няма как да продължават вечно, тъй като УЕФА има много висок стандарт, а ние сме длъжни да отговорим на него“, каза Гонзо пред „Гонг“.

„И на мен са ми задавали въпроса защо България не играе в Пловдив. Това няма как да стане, поне не и в настоящия момент, тъй като няма достатъчно добро съоръжение. Условията за всички – за играчи, за технически лица, за зрител, са най-важният фактор за провеждането на даден мач, а такива у нас се намират единствено в Разград“, продължи легендарният нападател на Левски.

„Дали не е парадоксално националният отбор да не играе на Националния стадион? А парадокс ли е националната федерация да плаща огромен наем на Националния стадион, за да може националният отбор да играе там? В цялата система действително има много сбъркани неща, но в миналото сме играли и на „Герена“, и на „Армията“, и в Бургас, по-отдавна – и във Варна, в Пловдив.

Всички знаете, че Испания и Италия например нямат национален стадион, дори Англия понякога се мести от „Уембли“, за да може възможно най-много хора да се радват на националния отбор. Националният отбор е радост, а да го гледаш е привилегия – нещо което тук май позабравихме в последните години“, добави Гонзо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P