Гонзо посочи един от проблемите: Превърнаха футбола в печелбарство

Стефан Ралчев
По комунизма нямаше условия, но създавахме футболисти

Техническият директор на футболната централа Георги Иванов взе участие в Информационния ден “Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности”. След това Гонзо говори и за проблемите в българския футбол.

Футболни прогнози за днес може да намерите в БР

“Смятам, че проблем в българския футбол са многото школи, които се създават. Превръща се в едно печалбарство. Всяка школа, която се създава, е да взима по-голям брой деца, които да плащат такси. Ние ще вземем мерки – ще направим така, че да има по 25 деца, за да може да се даде адекватна подготовка и обучение на тези футболисти. А в момента тази масовост, която са направили, те превръщат дори професионалните клубове в масови.

„Най-важното нещо е да има желание. По времето на комунизма, когато аз съм израсъл, имаше по-лоши условия, но съзвахме повече футболисти. А сега има толкова много школи, условията са по-добри, а нямаме резултати. Първо е важно е желанието, а след това да имаме добри специалисти, които да обучават тези деца, защото и това е голям проблем за България – липсата на качествени треньори. Затова произвеждаме и такива футболисти”, каза Иванов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P