Гонзо: Докато аз съм директор, чужд играч, с чужд паспорт или с друг цвят на кожата няма да играе за България

Стефан Ралчев
Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов отряза мераците на чуждестранни футболисти за участие в националния отбор по футбол. Гонзо каза, че докато той е на работа във футболната централа в националния отбор няма да има такива футболисти.

В Букмейкър Рейтинги са нашите прогнози футбол

„В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика.

„Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат, категоричен е Иванов.

„Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите – не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум“, добави още той.

Легендарният нападател на Левски коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори. „Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове, няма никакво значение“, завърши Гонзо.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P